Seegrotte - prehliadka jaskyne loďou

23.08.2024 Author: Admin
Category: Caves
Rate it Thanks for rating
Ak plánuješ cestu do Rakúska a hľadáš niečo naozaj výnimočné, Seegrotte by mala byť na tvojom zozname miest, ktoré musíš vidieť. Táto unikátna jaskyňa, nachádzajúca sa v blízkosti Viedne, ukrýva najväčšie podzemné jazero v Európe a ponúka fascinujúcu kombináciu prírodnej krásy a histórie.


Seegrotte 1

Kde sa Seegrotte nachádza?
Seegrotte nájdeš v obci Hinterbrühl, ktorá leží len asi 20 km južne od Viedne. Cesta sem trvá približne 30 minút autom, čo z nej robí ideálny cieľ na jednodňový výlet z rakúskeho hlavného mesta. Ak nemáš auto, môžeš sa sem dostať aj verejnou dopravou – autobusom alebo vlakom.



Seegrotte 13


Čo ťa čaká v Seegrotte?
Seegrotte je oveľa viac než len obyčajná jaskyňa. Vstupom do jej útrob sa ocitneš v inom svete. Prehliadka začína prechádzkou cez rôzne jaskynné chodby, kde sa dozvieš zaujímavosti o histórii miesta, od ťažby vápenca až po temné časy druhej svetovej vojny, kedy bola jaskyňa využívaná ako tajná továreň.
Najväčším lákadlom je však samotné podzemné jazero. Predstav si, že sa plavíš na loďke po jazere, ktoré má krištáľovo modrú vodu, a všade okolo teba sú len kamenné steny, osvetlené jemným svetlom. Atmosféra je tu naozaj magická a romantická – skvelý zážitok, ktorý len tak niekde inde nezažiješ.
Praktické tipy na cestu

Seegrotte 7

Čo vidieť v okolí
Ak budeš mať po návšteve Seegrotte ešte čas a chuť na ďalšie dobrodružstvá, v okolí Hinterbrühlu nájdeš ďalšie zaujímavé miesta. Jedným z nich je napríklad hrad Liechtenstein, ktorý je jedným z najstarších hradov v Rakúsku. Môžeš sa tiež vydať na turistiku cez malebné vinice a kopce Dolného Rakúska, kde si užiješ krásne výhľady a pokojnú atmosféru.



Seegrotte 6

Záver
Seegrotte je miesto, ktoré by si rozhodne nemal vynechať, ak máš rád miesta s jedinečnou atmosférou a fascinujúcou históriou. Je to dokonalý cieľ na únik od každodenného zhonu, kde sa môžeš ponoriť do sveta, aký na povrchu len tak nenájdeš. Takže ak plánuješ výlet do Rakúska, určite si Seegrotte pridaj do svojho itinerára. Bude to zážitok, na ktorý nezabudneš!

Adresa ktorú treba vložiť do navigácie:

Grutschgasse 2a, 2371 Hinterbruhl, Rakúsko




Galéria ku článku

Seegrotte 1 Seegrotte 2 Seegrotte 3 Seegrotte 4 Seegrotte 5 Seegrotte 6 Seegrotte 7 Seegrotte 8 Seegrotte 9 Seegrotte 10 Seegrotte 11 Seegrotte 12 Seegrotte 13

Add comment

 

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. More info