Autor fotografie : Marcel Pribiš
  • Vrch Krasín 1 - Marcel Pribiš
  • Vrch Krasín 2 - Marcel Pribiš
  • Vrch Krasín 3 - Marcel Pribiš
  • Vrch Krasín 4 - Tomáš Košťál
  • Vrch Krasín 6 - Marcel Pribiš
Zobraziť na veľkej mape

Vrch Krasín a Súčanský hrad

Odoslať hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie

Pretiahnutý vápencový dvojvrchol Krasín (516 m n. m.) vypínajúci sa nad obcou Dolná Súča je súčasťou bielokarpatského bradlového pásma. Vďaka krásnemu prírodnému prostrediu, miestami zaujímavým skaliskám, pôsobivému výhľadu, a v neposlednom rade i ľahkej dostupnosti predstavuje ideálne výletné miesto pre všetkých, ktorí majú chuť na krátku a nenáročnú túru. Územie Krasína bolo vyhlásené za prírodnú rezerváciu so 4. stupňom ochrany. Nachádza sa tu množstvo vzácnych skamenelín, zriedkavé druhy fauny i chránená vápnomilná flóra, ktorá je však ohrozovaná nežiaducimi náletovými drevinami, najmä krami. K zaujímavostiam vrchu patria tiež zvyšky múrov stredovekého Súčanského hradu zaniknuvšieho niekedy v 16. storočí. Tento hrad bol jednou z množstva pevností, ktoré svojho času ovládli známi slovenskí lúpežní rytieri Ján a Rafael Podmanickí. O ich pôsobení – najmä nemilosrdnom zbíjaní každého, kto šiel okolo – dodnes kolujú rôzne povesti. Na Krasín a k zvyškom Súčanského hradu sa možno dostať po náučnom chodníku z obce Dolná Súča. Túra je nenáročná, zvládnu ju i menej zdatní turisti.

Naozaj odznačiť ako navštívené?


Lokalita

Okres: Trenčín (Trenčiansky kraj)

GPS: 48,960312 18,015762

Kontakt

Adresa: Biele Karpaty, Dolná Súča, 913 32

Telefón: +421 32 659 31 50

Email: obec.dolnasuca@stonline.sk

Web: http://dolnasuca.sk/sk/content/view/historia

Informácie pre návštevníkov

Otváracie hodiny: Zvyšky hradu sú voľne prístupné verejnosti.

Vstupné: Zvyšky hradu sú voľne prístupné verejnosti.

Komentáre

      
Ľubomir575 28.05.2016 o 15:05 navštívil 28.05.2016
Krásny výhľad z pomerne nízkeho vrchu.
 

V blízkom okolí nájdete

Ubytovanie v okolí

Návštevnosť týchto stránok analyzujeme pomocou služby Google Analytics. Pomáhajú nám pritom súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií